Malý milionár

Malý milionár

Varovanie! Pri čítaní tejto knihy hrozí, že pukneš od smiechu

Táto recenzia má vlastne dve časti:

  1. hodnotenie 10-ročného sysľa: Knižka sa mi veľmi páčila, dostal som ju na Vianoce a mám od pána Walliamsa už všetky, čo vyšli po slovensky. Všetky sú skvelé. Na tejto sa mi páčilo najmä, že Joe a Bob zostali priateľmi a že to celé skončilo vlastne dobre, a páčilo sa mi aj, že tam znovu vystupoval trafikant Raj a vraj má kniha aj poučenie, že peniaze nie sú všetko, hovorí mama.
  2. hodnotenie mamy 10-ročného sysľa: No jasné, knižka má aj výchovnú hodnotu, navyše sa ľahko číta (keď má na celej strane len slovíčka veľmi, veľmi, veľmi…. a na konci „fialový zadok“, stránky odsýpajú jedna radosť. Dobre sa tak machruje, akú hrubiznú knihu syseľ práve číta 🙂

Mne sa páčil vtip o jazere s novinárskymi kačicami a celkovo to, ako sa prekladateľ pohral s textom a zakomponoval tam paródie na niektoré nám Slovákom známe reálie, napríklad „Starý čas pre ženy“ a pod. Teda odporúčam aj ako oddychové čítanie pre dospelých.

Malý milionár Book Cover Malý milionár
David Walliams
Deti a mládež
SLOVART
2015/12
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
400
http://www.literama.sk/sk/knihy/260724/maly-milionar-david-walliams

Ďalšia kniha od svetoznámeho britského komika a autora detských kníh Davida Walliamsa je príbehom chlapca, z ktorého sa akoby zázrakom stane zo dňa na deň milionár. Dvanásťročný Joe tak má zrazu všetko, na čo si len spomenie. Vlastnú Formulu 1, nahrávacie štúdio, žraloka, dokonca aj komorníka, ktorý je... Čo myslíte? No predsa orangutan! Má to ale niekto v živote šťastie! Veď čo viac si môže chalan v jeho veku priať? Ale Joeovi k šťastiu predsa len niečo chýba. Ozajstný priateľ. Podarí sa mu ho nájsť? Prezradíme len toľko, že pri to hľadaní nebude mať ľahké. Pochopí aj to, že peniaze naozaj nie sú všetko.