Made in Čína

Made in Čína

Pohled do zákulisí Čínské velkovýroby

Kniha Made in China opisuje pozadie a okolnosti výroby v Číne, v tomto prípade drogistického tovaru na úrovni kvality, tak aj prístupu k obchodným zmluvám medzi Čínskymi výrobcami a odberateľmi z USA. Osobne by som sa rád dozvedel o obchodných praktikách aj z iných priemyselných odvetví, čo v tomto prípade považujem za sklamanie.

Autor, znalý obchodný poradca domáceho trhu je využívaný ako prostredník medzi budúcimi obchodnými partnermi mal určite možnosť nahliadnuť aj do „kuchyne“ výroby spotrebnej elektroniky, prípadne automobilového priemyslu. Takto sa kniha s malými odskokmi v podstate drží len vývoja jednej konkrétnej obchodnej dohody, ktorá objektivite dvakrát nepridá, navyše časom začína nudiť. Čitateľ bez možnosti overiť si uvedené informácie, navyše dostáva obraz Čínskej výroby na základe jednej zmluvy len z tej negatívnej stránky. Fakt, že len v EU používame denne obrovské množstvo špičkových technologických výrobkov zo známkou „Made in China“, je z tohto pohľadu pre knihu dosť konfrontačný. Množstvo výrobkov v kategórii hi-fi, napr. značky Marantz, Denon, Harman-Kardon, AKG, Tannoy, atď. presunulo výrobu do Číny bez akýchkoľvek známok zníženia kvality, v mnohých prípadoch išla kvalita naopak, hore.

Made in Čína Book Cover Made in Čína
Paul Midler
Fakty
Práh
2015/06
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
272

Hygienické ochranné pomůcky? Co vás nemá, ty zaměstnanci ve skutečnosti vůbec nepoužívají. Dobré vzájemné vztahy? Kdepak, tady filozofie „náš zákazník, náš pán“ rozhodně neplatí. Kvalita vyrobeného zboží? Ta se musí co nejdříve snížit. Samozřejmě aniž by to dodavatel věděl...