Dean Koontz: Mesto

Dean Koontz: Mesto

Ďalšou skvelou augustovou chuťovkou, na ktorú sa môžete tešiť, je svetový bestseller Mesto od majstrovského rozprávača Deana Koontza z dielne vydavateľstva XYZ.

643b5beb00b84be6e32edce4b61e942aMesto je najnovší, brilantne napísaný román majstrovského rozprávača Deana Koontza. Do duše svojho Mesta vás vtiahne od prvej vety.
New York Times bestseller!

Dean Koontz rozpráva nezvyčajný príbeh o hudobne nadanom chlapcovi  a o meste, v ktorom žije. Jeho život je celkom obyčajný až do chvíle, kým nestretne nádhernú ženu, ktorá mu v sne ukáže tváre a činy ľudí bez svedomia a ľudskosti. Títo ľudia vstúpia do Jonahovho života a s nimi aj nebezpečenstvo a strach. Vďaka tomu však spozná silu priateľstva a zachráni niekoľko životov. Spozná, ako na človeka vplývajú veľké aj malé tragédie, ako nešťastie dokáže človeka zničiť a niekedy ho, naopak, zachráni malý dobrý skutok.

Autor originálnym spôsobom odhaľuje, akí jedineční, ale aj strašní dokážu byť ľudia, a aké krásne, čarovné, ale aj nebezpečné a desivé môže byť mesto.

„Málokto dokáže napísať romány ušité súčasnej Amerike priamo na telo tak ako Koontz: nebojí sa ukázať v nich realitu a húževnatosť zla, ale tiež silu dobra… a zároveň pobaví a dodá nádej.“ – Publishers Weekly

 

Dean Koontz

Dean Koontz (*1945) je americký spisovateľ, ktorý je známy predovšetkým ako autor trilerov. V niektorých svojich knihách používa tiež prvky sci-fi a hororu. Vyrastal v chudobných pomeroch. Jeho otec, ktorý bol alkoholik, ho často týral. Keď mal osem rokov, napísal svoje prvé poviedky a v dvadsiatich získal svoju prvú literárnu cenu.

Koontz sa presadil až v roku 1980, kedy vyšiel jeho román Whispers, ktorý sa dostal na zoznam bestsellerov novín New York Times. Mnoho z jeho románov bolo aj sfilmovaných. V roku 2008 bol šiestym najlepšie zarábajúcim autorom na svete.

ZDROJ: albatrosmedia.sk