Millennium (Stieg Larsson) bude mať pokračovanie

Millennium (Stieg Larsson) bude mať pokračovanie

Kto si obľúbil hrdinku Lisbeth Salanderovú a Millenium, môže sa tešiť na voľné pokračovanie tejto úspešnej knižnej série. Román That Which Does Not Kill, bude od augusta 2015 uvedený vo viac ako 35 krajinách…

Millennium (Stieg Larsson) bude mať pokračovanieMillennium 4 : Voľné pokračovanie série Millenium od švédskeho autora Stiega Larssona pôjde do predaja v najmenej 35 krajinách už od augusta 2015.

Stieg Larsson mal údajne v pláne napísať aspoň sedem ďalších pokračovaní. V roku 2004 zomrel na infarkt, a tak bolo nevyhnutné, aby ho za „písacím stolom“ nahradil niekto iný. Román „To, čo ťa nezabije“ (v origináli That Which Does Not Kill) bol dokončený v novembri 2014 Davidom Lagercrantzom, známym švédskym žurnalistom a spisovateľom.

Kniha bude pokračovať príbehom problémovej ale zato vynaliezavej a sympatickej hrdinky Lisbeth Salanderovej, ktorá sa prvý krát objavila už v prvom pokračovaní Larssonovej ságy „Muži, ktorí nenávidia ženy“.

David Lagercrantz tvrdí, že štýl a líniu sa snažil zachovať, zostaneme na poli kritiky sociálnych a politických otázok dnešnej spoločnosti. No autor i vydavateľstvo sú skúpi na slovo a o tom, akým smerom sa bude tento akčný politický triler uberať, zatiaľ mlčia. Nateraz len vieme, že v origináli má viac ako 500 strán, a tak sa máme na čo tešiť.

Vydavateľstvo Nordstedts sľubuje úspešnú a napínavú sériu, porovnáva vydanie tejto knihy plánované na 27. augusta 2015 s veľkolepým uvedením knihy Dana Browna „Da Vinciho kód“, v roku 2003.