Thomas Brezina – Líbat anděli je nebezpečné (Šíleně divocí andílci 1)

Čo podľa vás dokáže spôsobiť jediný bozk? Samozrejme to záleží na tom s kým sa bozkávate. Od toho bude závisieť či sa rozochveje každá bunka vo vašom tele alebo budete mať naopak chuť ho čo najskôr ukončiť. Vicky je zo začiatku v podstate normálne dievča, človek. Má dve najlepšie kamarátky , Gloriu a Nessu. Sestru Sally  ktorá zbožňuje plyšákov. Úžasnú mamu ktorá si vyrába vlastné prírodné pleťové krémy. A chodí do normálnej školy. Jedného dňa však pobozká sochu anjela. Stane sa z nej polovičný anjel s dôležitým poslaním a už nič v jej živote nebude také ako pred tím.

Najviac jej však komplikuje život , tak ako každej babe , chalan. Neznámi a tajomný , príťažlivý no nebezpečný. Aspoň to hovorí Azrael a tomu by predsa mala veriť … alebo žeby nie?

Vicky ještě nikdy neviděla tak zajímavý a krásný obličej. Velké modré oči lemovaly dlouhé, zahnuté řasy. V jeho úsměvu bylo něco tajemného a nesmírně přitažlivého.
Vickyino srdce se hlasitě rozbušilo.
A jeho vůně. Musel používat nějaký úžasný pánský parfém – svěží, s jemně kořeněným nádechem.
Na sobě měl bílou košili z jemné bavlny a černé plátěné kalhoty. Na nohou neměl boty.

Všetko to vlastne začalo celkom nevinne. Za domácu úlohu v škole dostala ona a jej kamarátky vytvoriť si vlastnú firmu. Po dlhej diskusii bez výsledku im nakoniec pomohol starší brat Glorie ktorý mal v minulosti problémy s dievčatami. Vysvetlil im že by chcel aby mu niekto povedal akú šancu má u objektu svojho záujmu. Preto sa rozhodli založiť si stránku Šíleně divocí andílci kde im môžu spolužiaci posielať žiadosti o pomoc. Oni tak môžu nenápadne pozisťovať kto sa komu páči. Zhodou rôznych okolností , v knihe sa dočítate akých , nakoniec Vicky pobozkala Azraelovu sochu a bolo to.

Vicky si najskôr neuvedomovala že by sa niečo zmenilo. Pohľadný chalan ktorý sa objavil krátko po Tom sa jej dokonca nezdal nijak moc podozrivý. Jednoducho odíde vyzdvihnúť svoju sestru na oslavu. Po zbesilom behu za Sally však zistí že niečo nie je v poriadku. Zrazu dokáže prechádzať cez steny, v tomto konkrétnom prípade skôr dvere, hýbať vecami pomocou myšlienky ale vôbec nechápe ako. Zmätená sa teda vráti na miesto činu , priťahovaná neznámou silou. Akoby jej sľubovala odpovede. Tam, pri soche sa dozvie pravdu, teda aspoň jej časť.

Thomas Brezina je určite dobre známy mnohým ľuďom. Píše knihy pre mládež. Aj táto jeho séria patrí k jeho zvyčajnému žánru keď nerátame tú romantickú časť. Napriek tomu že je to jediná séria ktorú som od neho prečítala myslím si že je skvelý spisovateľ. Jeho štýl ma zaujal už od začiatku a možno by som v ňom dokázala čítať aj knihy z žánru ktorý ma bežne nezaujíma. Celkovo má séria Šíleně divocí andílci 5 dielov. Ak si chcete prečítať moje recenzie aj na ďalšie dieli nájdete ich tu.

V novej „práci“ jej pomáha Azrael , anjel života od ktorého má Vicky svoju moc. Síce je preňho vzniknutá situácia rovnako zvláštna ako pre ňu napriek tomu je to predsa len anjel. Tak sa začne výuka. Najprv zoznamovanie s novými schopnosťami. Potom ich následné využitie.

Kto by si pomyslel že socha anjela má v skutočnosti dušu? Že je to vlastne anjel a tým bozkom na seba prijala časť jeho schopností a stala sa tak čiastočným anjelom?

Skoro nič však nejde podľa plánu. Život mladej z polovice anjelskej Vicky komplikuje nová práca v  agentúre lásky. Nevlastná mama ktorá sa jej chce silou mocou votrieť do života. A kopu ďalších vecí. Musí tiež svoj dar tajiť nielen pred najlepšími kamarátkami ale aj rodinou.

Získa si nakoniec jej srdce? Podarí sa Vicky ochrániť ľudí pred smrťou?