V júli vychádza nový Matkin a Dán

Nepíše sa na Slovensku toho zase tak veľa. To uzná snáď každý. A určite nie tak veľa a dobre. Nemôžeme si preto nechať ujsť také „kúsky“, aké spod svojho pera pravidelne, či nepravidelne púšťa Maxim E. Matkin alebo Dominik Dán.

 

Maxim E. Matkin: Nie na ústa

Hrdinom nového Matkinovho príbehu „Nie na ústa“ je človek, ktorý vie vybaviť veľa nie moc bežných vecí. Bez problémov vie dohodiť lásku cez internet alebo dostať niekoho niekomu cez SMS do postele. Vraj nemožné? Pre neho nie. Jeho možnosti sú neobmedzené, podľa neho sa dá spraviť takmer všetko. Vie dokonca napísať za vás list s prosbou o odpustenie alebo vymyslieť za vás žiadosť o ruku. Potrbujete narýchlo napísať prípitok alebo ohúriť priateľov originálnym statusom? On je váš človek.

 

Dominik Dán: Žiješ iba dvakrát

V najnovšej knihe Dominika Dána s názvom „Žiješ iba dvakrát“ sa opäť stretávame so známou partiou vyšetrovateľov, Krauzom a Fisherom. A máme tu opäť aj matematického génia Puskailera, hlavného hrdinu z románu Cela číslo 17. Toho naši „vraždári“ vtedy zbavili obvinenia. Vtedy mu nikto neveril. Detektívi z oddelenia vrážd, Krauz a Chosé, mu však uverili a celý prípad uzavreli v jeho prospech.

Píše sa rok 1999, vlastne sa práve iba začína. Už v deň prepustenia profesora Puskailera z väzenia sa začína nový prípad, ktorý sa hroznou brutalitou a nechutnosťou vryje do pamäti každého policajta. Bachárom z väzanie, kde sedel Puskailer, sa ztratila kolegyňa…