Bibliotéka 2010 otvorila svoje brány

Vo štvrtok 4. novembra 2010 sa na výstavisku INCHEBA EXPO v Bratislave otvorili brány určite najväčšieho knižného podujatia v roku na Slovensku – Bibliotéka 2010! Tento knižný veľtrh môžete navštíviť až do nedele 7. novembra 2010.

BIBLIOTÉKA je určite najvýznamnejšou tuzemskou výstavou nielen pre všetkých milovníkov kníh, a preto sa každoročne teší veľkému záujmu zo strany širokej verejnosti. V tomto roku na veľtrhu uvidíme nielen tých najväčších vydavateľov ako napríklad IKAR, SLOVART alebo MOTÝĽ, ale aj malé začínajúce subjekty v oblasti vydávania, distribúcie a predaja kníh.

Tešiť sa môžeme na osobnosti ako napríklad Richard Müller, ktorý predstaví svoju knihu fotografií Enter. Veľtrh navštívi známy český spisovateľ Michal Viewegh.

Určite hlavnou hviezdou Bibliotéky 2010 bude somálska modelka, bojovníčka za ľudské práva a autorka bestselleru Púštny kvet Waris Dirieová.

Nad veľtrhom prevzalo záštitu Ministerstvo školstva SR a Ministerstvo kultúry SR a odborným garantom výstavy je Združenie vydavateľov a kníhkupcov SR.

Súčasťou veľtrhu BIBLIOTÉKA je výstava PEDAGOGIKA so zameraním na podporu vzdelávania detí, mládeže a dospelých.