S Ľubou Lesnou nielen o filme

S Ľubou Lesnou nielen o filme

Smutne známa udalosť sa odohrala v začiatkoch formovania našej identity a štátnosti.

Po voľbách 1990, moc prevzali autoritárski národno-populistickí politici. Naša spoločnosť je odvtedy konfrontovaná a traumatizovaná faktom, že u nás nie sme schopní domôcť sa práva a spravodlivosti. Nie je možné raz a navždy potrestať tých ľudí, ktorí v službách nášho štátu páchali a kryli zločiny.

Kniha alebo film?

Bývalá redaktorka Rádia Slobodná Európa Ľuba Lesná prípad únosu Michala Kováča mladšieho aktívne sledovala ako novinárka a napísala o ňom aj rovnomennú knihu Únos. Je spoľahlivým sprievodcom pre tých, čo chcú vedieť, čo je vo filme Únos pravda a čo fikcia.

Čo, kde a kedy?

Politický filmový thriller Únos a diskusia s novinárkou Ľubou Lesnou hneď na jednom mieste, za aktívneho pričinenie občianskeho združenia Berkat Slovensko v Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi 16.11.2017 o 17:00.

Pri príležitosti 28. výročia Nežnej revolúcie Vás pozývame pozrieť si filmovú drámu Únos inšpirovanú skutočnými udalosťami únosu prezidentovho syna a diskutovať s novinárkou Ľubou Lesnou aj o tom, prečo sa jej film nepáčil.

Vďaka internetovému kníhkupectvu Literama.sk máte možnosť kúpiť si priamo na mieste knihu Únos aj s podpisom autorky, po diskusii bude autogramiáda!!

Únos: Čierna diera demokracie Book Cover Únos: Čierna diera demokracie
ľuba Lesná
https://www.literama.sk/sk/knihy/303901/unos-luba-lesna