Slovenské klenoty UNESCO: Jozef Petro

Slovenské klenoty UNESCO: Jozef Petro

Nielen tipy na výlety za krásnymi a zaujímavými pamiatkami

Každý deň, keď náš pohľad spočinie na stránke kalendára, nám číslice dátumov nekompromisne ukazujú, že čas nezadržateľne plynie. Aj teraz, pri letmom pohľade na kalendár, si opätovne uvedomíme, že leto sa pomaly, ale iste končí. Odchádza mesiac august a čoskoro žezlo vlády prevezme mesiac september.

Skončí nám obdobie prázdnin a dovoleniek, ktoré sme trávili leňošením, čítaním, snívaním a inými užitočnými, či menej zmysluplnými aktivitami. Kúpali sme sa v slnečných lúčoch, v bazénoch, v jazerách alebo v mori. Naplno sme sa venovali obľúbeným koníčkom a aktivitám, alebo sme nerobili vôbec nič.

Pár dní voľna však ešte stále máme pred sebou. Čo tak po dovolenkách strávených v zahraničí a po spoznávaní iných kultúr navštíviť zaujímavé miesta na Slovensku? Veď často ani nevieme, čo za klenoty sa nachádzajú „za rohom“.

Inšpiráciou by nám všetkým mohla byť kniha, ktorá vyšla len pred pár dňami: Slovenské klenoty UNESCO.

Tento turistický sprievodca ponúka množstvo zaujímavostí o slovenských pamiatkach, ktoré sú tak významné a cenné, že boli zapísané do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Okrem nádherných farebných fotografií, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou takýchto publikácií a pravdaže aj inšpiráciou pozrieť si dané miesta „naživo“, kniha obsahuje historické súvislosti a turistické informácie.

Dajte sa inšpirovať tipmi na výlety za krásnymi a zaujímavými pamiatkami a spoznávajte naše nádherné Slovensko!

Slovenské klenoty UNESCO Book Cover Slovenské klenoty UNESCO
Jozef Petro
Sprievodcovia
CPress
2017/08
182 x 248 mm
112
https://www.literama.sk/sk/knihy/300494/slovenske-klenoty-unesco-jozef-petro

Objavte skryté čaro nádherných slovenských pamiatok, ktoré sú natoľko cenné, že boli zapísané do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.