To, čo nás spája

To, čo nás spája

Láska, rodina, priatelia. Niekedy je ťažké rozhodnúť sa správne… a tie správne rozhodnutia si vyžadujú najviac odvahy.

Luckina mama pred pár rokmi jednoducho zmizla. Nikto netuší, kam.

Kým Lucia stále čaká, že sa raz objaví, jej otec by najradšej na to celé zabudol a robí všetko pre to, aby zabudla aj ona. Lucia sa bráni svojsky, osamelosť lieči chlapčenskými objatiami a bozkami, klame a vyvádza hlúposti.

„No, neviem, neviem. Nasratý rodič je vynaliezavý rodič. Dokáže aj nemožné, na to nezabudni,“ zoskočí, uhladí si tričko, potiahne si ho pod zadok, pretože trpí nepochopiteľným komplexom kvôli širokým bokom, ktoré vôbec nemá široké, a vyberie sa na druhý koniec chodby.

Spriaznenú dušu a pochopenie nájde u Ondreja, ktorého spoznala len nedávno. Spája ju s ním určite viac ako iba tetovanie.

Začiatok ich krehkého vzťahu vyústi do niečoho, na čo nebol pripravený ani jeden z nich. Pre Ondreja, poznačeného minulosťou, to znamená veľký otáznik a pre Luciu trojbodku, za ktorou vidí nádej. Zvládnu to?

Trojbodka.
Čierna na bledej koži.
Spokojne si ju prezriem v zrkadle a skryjem pod vlasy. Otca by porazilo, keby o nej vedel, a to je jeden z dôvodov, prečo ma tak lákalo dať si niečo vytetovať. Rada ho provokujem a vnášam do nášho uhladeného života rozruch. Robiť drobné rebelstvá mi dáva pocit slobody a navyše potajomky dúfam, že si ma už konečne všimne. Prehliadanie sa poslednom čase stalo synonymom našej rodiny. Teda toho, čo z nej ostalo, ak sa o rodine ešte dá hovoriť.
„Koleduješ si o doživotné domáce väzenie,“ ozve sa Tamara, moja spolužiačka a najlepšia kamoška v jednom, a nečakane sa mi dotkne miesta za uchom.

Voľné pokračovanie úspešného románu Drž ma, keď padám.

To, čo nás spája Book Cover To, čo nás spája
Drž ma, keď padám
Miroslava Varáčková
YA
Slovart
2019/10
192
https://www.literama.sk/sk/knihy/373146/to-co-nas-spaja-miroslava-varackova