Žilinský literárny festival 2011

Obraz, jazyk, písmo – to je hlavná téma a heslo, v ktorom sa bude niesť tohtoročný Žilinský literárny festival.

8. ročník Žilinského literárneho festivalu otvorí fotofraf Karol Kállay 3.10.2011 o 16:00 hodine v novej kaviarni Artforum. Po slávnostnom otvorení sa bude krstiť Žilinská kniha Ľubomíra Feldeka, kniha vychádza pri príležitosti autorovho životného jubilea (75).

Na festivale sa ukážu známe tváre ako Zuzana Fialová, Shooty, Juraj Kušnierik, Štefan Hríb, Michal Hvorecký alebo Braislav Jobus. Festival privíta hostí nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech, Maďarska, Poľska či Ameriky.

Akciu budú lemovať sprievodné podujatia, výstavy, koncerty či divadelné predstavenia. Súčasťou ŽLF je aj novinársky workshop pre študentov stredných škôl, alebo recitačná úderka študentov v MHD či 1000 básni v trolejbusoch a autobusoch. K lákadlám programu patrí účasť Pavla Vilikovského, predstavenie hry Thomasa Bernharda Immanuel Kant, či Kníhkupecká noc, na ktorej sa zúčastnia skladatelia Michal Novinski, Jan P. Muchow a spisovateľ Martin Barčík.

Hlavnými organizátormi tejto kultúrnej akcie je Artforum, Nadácia Polis, Krajská knižnica v Žiline, Krajské kultúrne stredisko a Stanica – Záriečie. Festival potrvá až do nedele 9. októbra 2011.

26.9.2011 © Literama.sk – Autorsky chránený materiál