Agent Gabriel Allon

Agent Gabriel Allon

Ďalšie pokračovanie úspešnej série o agentovi Mossadu, Gabrielovi Allonovi.

Tentokrát nás dej privedie do Paríža , kde sa odohrajú teroristické útoky, pod hlavičkou neznámeho stúpenca vojny proti kresťanom a židom. Je to však mozog, ktorý si na špinavú prácu zmanipuluje sfanatizovaných stúpencov a „čierne vdovy“, ktoré už nemajú čo stratiť.

Kto je Saladin, ktorý chce zmeniť dejiny a presunúť ručičku na váhach svetovej moci? Ako sa so situáciou vysporiada staronový agent, ktorý sa má stať budúcim šéfom „inštitútu“?

Potrebuje nájsť novú čiernu vdovu, hovoriacu po arabsky aj francúzsky, ktorá sa dostane do srdca islamského štátu a splní po ukončení výcviku svoju úlohu. Kniha má spád a nudiť sa pri nej nebudete.

Autor predpovedal už počas jej písania teroristicky útoky v Európe a vo svete. Smutné je, že ako sám uvádza, že nie je pyšný na svoju predvídavosť, a kiež by všetko existovalo, len na stránkach tejto knihy. Imaginárny svet vytvorený autorom, má však veľmi blízko tmavej realite týchto dní a čitateľ si môže urobiť obraz pohľadom na obidve strany dobra aj zla.

Čierna vdova Book Cover Čierna vdova
Agent Gabriel Allon
Daniel Silva
Triler
Slovenský spisovateľ
2017/02
130×200 mm
368
https://www.literama.sk/sk/knihy/284944/cierna-vdova-daniel-silva

Legendárny špión a reštaurátor Gabriel Allon sa chystá prevziať funkciu riaditeľa izraelskej tajnej služby, no v poslednej chvíli mu tom zabráni bombový útok v parížskej štvrti Marais. Bezradná francúzska vláda požiada Allona, aby odstránil strojcu útoku, prv než udrie znova...