Deň detí s knihou

Deň detí s knihou

Myšiak Samuel a jeho cesta okolo Slovenska na bicykli

Myšiak Samuel a jeho cesta okolo Slovenska na bicykli (1. vydanie, Zuzana Šinkovicová • Vydavateľstvo Matice slovenskej • 2017/04)

Od útleho detstva počúvame čarovné príbehy o vílach, princeznách, či odvážnych rytieroch. Neskôr so zvedavosťou prezeráme farebné obrázky v detských knihách plných ilustrácií a so záujmom sa na všetky tie farebné veci pýtame. Keď nastane čas a už sami vieme rozpoznať písmenká abecedy a poskladať ich do slov a slová do viet postupne s úžasom odhaľujeme, čo za písané tajomstvá detské knihy skrývajú.

Rozprávky nám dávajú možnosť rozprestrieť krídla fantázie a zaletieť si do čarovného sveta, kde dobro vždy zvíťazí nad zlom. Stať sa jednou z postáv, jedným z hrdinov, čo dokážu zachrániť rozprávkový svet a pomôcť tým, ktorí sú v nepráve. Pomocou vymyslených príbehov so šťastným koncom pochopiť ten reálny svet okolo nás. Pre deti sú nádejou a zdrojom objavovania. Pre dospelých príjemnými spomienkami na detstvo a dočasným únikom z ich sveta starostí a povinností.

Určite všetky vekové kategórie pobaví a malí čitatelia sa zábavnou formou dozvedia mnoho zaujímavostí o našom krásnom Slovensku v knihe Zuzany Šinkovičovej Myšiak Samuel a jeho cesta okolo Slovenska na bicykli. Autorom veselých a vtipných ilustrácii , ktoré názorne a vhodne dopĺňajú text je Marek Mertinko. Už prvá ilustrácia na obale knihy napovie, že veru s hlavným hrdinom myšiakom Samuelom to veru bude parádna jazda za dobrodružstvom!

Samuel je odvážny myšiak, pre ktorého je bicyklovanie najväčšou vášňou. Je to jeho najobľúbenejší šport. Keď jedného dňa v časopise natrafí na prihlášku na cyklistické preteky, neváha a prihlási sa spolu so svojimi bratmi. Tím Bratia z Trenčína vyráža na dlhú cestu z Bratislavy do Košíc počas ktorej zažijú množstvo napätia a dobrodružstiev ako let v stíhačke, nebezpečnú jazdu na plti, či stretnutie so zlodejmi.

A kto nakoniec vyhrá preteky? Prečítajte si!

Myšiak Samuel a jeho cesta okolo Slovenska na bicykli (1. vydanie, Zuzana Šinkovicová • Vydavateľstvo Matice slovenskej • 2017/04)