Piata vlna, 3. časť: Posledná hviezda

Piata vlna, 3. časť: Posledná hviezda

Napínavá knižná predloha hollywoodskeho trháku! PO PRVEJ VLNE OSTALA LEN TMA. Po Druhej unikli len šťastlivci. A po Tretej sa zachránili iba nešťastníci. Po Štvrtej vlne platí jediné pravidlo: nikomu never.

NEPRIATEĽ SÚ TÍ DRUHÍ. NEPRIATEĽ SME MY.

Rick Yancey: Posledná hviezda, Vydavateľstvo TATRAN 2016/06

Sú tu dolu, sú tam hore, nie sú nikde. Chcú Zem, chcú nám ju nechať. Prišli nás vyhladiť, prišli nás zachrániť. Za všetkými týmito hádankami je schovaná pravda: Cassie sa cíti zradená. Rovnako ako Macherka. Zombie. Nugget. Všetkých sedem a pol miliardy ľudí, ktorí donedávna obývali našu planétu. Najskôr ich zradili Tí druhí, teraz ich zrádzajú vlastní. V týchto dňoch sa zvyšky zachránených obyvateľov Zeme budú musieť rozhodnúť, čo je dôležitejšie: zachrániť sa… alebo zachrániť to, čo nás robí ľuďmi.

V jednej chvíli tu ste a v ďalšej už nie ste. Tak to bolo aj predtým, než Iní prišli. Iní nevynašli smrť, len ju doviedli k dokonalosti. Dali smrti tvár, aby na nás vyzreli, pretože vedeli, že je to jediný spôsob, ako nás zničiť. Koniec nenastane na nejakom kontinente alebo v oceáne, na žiadne vrchu ani planine, v džungli alebo v púšti. Skončí to tam, kde to začalo, kde to zostalo od samotného počiatku: na bojovom poli v poslednom bijúcom ľudskom srdci.

Naši nepriateia sú Iní, ale zároveň my sami. Sú všade okolo nás, a pritom nie sú nikde. Túžia po našej Zemi, a napriek tomu chcú, aby sme ju mali my. Prišli, aby nás zničili aj zachránili. Avšak za týmito hádankami sa nachádza jediná pravda: Cassie bola podvedená, a rovnako tak Eso, Zombie a Nuget. A s nimi aj všetkých sedem miliárd ľudí, ktorí kedysi žili na našej planéte. Podvedení Inými, podvedení nami samotnými.

V posledných dňoch na Zemi sa zvyšní preživší budú musieť rozhodnúť, čo je dôležitejšie: záchrana vlastných životov … alebo ľudskosti?