Dokonalé (Krása je len obal)

Dokonalé (Krása je len obal)

Druhý diel série Malé klamárky zo života štyroch zdanlivo dokonalých dievčat. Spencer pokračuje v preberaní priateľa staršej sestre, no dočká sa poriadneho prekvapenia. Aria sa pre zmenu zamiluje do frajera jednej z nich a privolá veľký problém. Emily sa tajne zblíži s úhlavným nepriateľom a netuší, aké strašné rozuzlenie sa na ňu zosype. A Hanna sa vypracuje na hviezdu školy, no jej posadnutosť dokonalosťou ju priveľmi vyčerpáva. Nad všetkými však stále visí hrozné tajomstvo, ktoré ich môže zničiť.

dokonale_bPokračovanie série Malé klamárky je opäť písaná formou ako aj predchádzajúca prvá časť, takže vás tu v tomto smere nič neprekvapí. V deji sa opäť posúvame ďalej, hlavná štvorka sa ako tak zblíži a má opäť vytipovaného adepta na potencionálnu –A – tentoraz sa ním stáva Toby Cavanaugh. Sara dokázala Tobymu vytvoriť poriadne zvrhlú minulosť, no páči sa mi, že sa neostýcha niečo také napísať do svojich kníh. Vedomie, že Toby s Jennou mali v dobe aktu asi jedenásť alebo dvanásť (možno aj menej) rokov je však naozaj deptajúce.

Obláčik tajomnosti nad „tou vecou s Jennou“ sa teda v tejto knihe rozplynie a my sa konečne dozvieme, o čo ide a to hneď na začiatku. Dej celej knihy nie je zlý, no prvá sa mi páčila viac. Spencer rieši svoj vzťah s Wrenom, rodičmi a sestrou a spomienku z noci kedy sa stala „tá vec s Jennou“, Hanna má pocit, že jej priateľstvo s Monou sa začína postupne rozpadať a aby toho nemala málo, do Rosewoodu príde jej otec a zoznámi ju s jeho nevlastnou dcérou Kate a snúbenkou Isabel.

Emily sa zbližuje s Tobym a opäť si nie je úplne istá svojou sexuálnou orientáciou, Aria sa dá dokopy s Hanninim bývalým priateľom a to vedie k hádke medzi nimi. Vyvrcholenia sú naozaj zaujímavé. Spencer zisťuje že Melissa je bezcitná mrcha, Hanna to isté zisťuje o svojej nevlastnej sestre, obzvlášť zaujímavá bola kapitola Tobyho a Emily v aute končiaca hysterickou Emily bežiacou kukuričným poľom. No a keď sa Aria nechá inšpirovať Šarlátovým písmenom, ktoré ani nečítala, matka ju na neurčito vyprevadí z domu rovno na ulicu.

A aby toho nebolo málo v závere sa pomerne drastickým spôsobom dozvieme odpoveď na otázku, či je Toby naozaj –A alebo nie.