Sabrina Jeffries: Môj divoký lord

Sabrina Jeffries: Môj divoký lord

Môj divoký lord je štvrtou časťou voľnej päťdielnej série o škandalóznych súrodencoch Sharpovcoch. Ich život je poznačený rodinnou tragédiou, ktorá sa síce odohrala už pred rokmi, no jej dôsledky všetci pociťujú aj po toľkom čase. Vysoká spoločnosť totiž nezabudla, že ich matka v záchvate žiarlivosti zastrelila v loveckej chatke ich otca a následne obrátila zbraň proti sebe. Nečudo, že ani jedno z ich piatich detí nie je schopné nájsť si partnera, ktorému by bezvýhradne dôverovali. Okrem toho, kto by sa chcel vydať či priženiť do rodiny s večne prítomným tieňom prekliatia?

0167757-23Neľahkú situáciu sa rozhodne vziať do rúk ich babička, priama a odhodlaná Hetty Plumtreeová. Ak chcú vnuci a vnučky zdediť jej ohromné dedičstvo, musia všetci do roka skončiť pred oltárom. Ak čo i len jeden zo súrodencov ostane slobodný, nikto z nich nebude mať nárok na jej majetok. A to je veru riadne podpásová podmienka! Traja najstarší súrodenci už v predošlých dieloch našli lásku a šťastie, na rade je štvrtý člen – dobrodruh Gabriel, prezývaný Anjel smrti.

Prezývku získal nielen vďaka čiernemu oblečeniu, ktoré sa stalo akousi jeho poznávacou značkou, ale najmä pre udalosť spätú s jeho búrlivou mladosťou. Ako zanietený pretekár a hazardér neodolá žiadnej výzve, a práve pri nebezpečných pretekoch umrel jeho najlepší priateľ Roger. Gabriel si to kladie za vinu, no nie je jediný. Virginia, sestra jeho mŕtveho kamaráta, v ňom vidí nepolepšiteľného búrliváka a človeka, ktorému nezáleží na nikom okrem seba. Gabriel vie o zlej finančnej situácii jej rodiny a rozhodne sa jej ponúknuť manželstvo. Virginia však nechce spojiť svoj život s niekým, koho nenávidí ona i jej starý otec ako jej najbližší príbuzný. Navyše je tu aj jej bratranec, ktorý by si ju neváhal vziať, keby súhlasila, no ona vidí v jeho návrhu len ďalší rozmar. Dobre si uvedomuje, že by sa v tom prípade dostala len z dažďa pod odkvap. Lenže ako to už býva, Gabrielova príťažlivosť ju nenecháva chladnou a je čoraz ťažšie odolávať jeho zvádzaniu. Gabriel chce dokázať, že nie je iba ľahtikárskym šľachtickým synčekom, a dokonca sa zamestná na ich farme ako pomocník v stajniach. Dokonale však rozumie nielen koňom, ale aj Virginiinej krehkej ženskej duši a veľmi rýchlo ju presvedčí, že život s ním by pre ňu nemusel byť utrpením. Lenže ako mu môže odpustiť, že pre jeho nedbanlivosť umrel jej milovaný brat? Alebo sa udalosti toho osudného dňa odohrali inak, ako sa dovtedy nazdávala? A vôbec – bude Gabriel schopný a ochotný vzdať sa svojej najäčšej záľuby – pretekov – len kvôli nej?

Môj divoký lord je nielen klasickou historickou romancou, pretože okrem tradičného príbehu lásky poskytuje pohľad na konské preteky ako obľúbenú kratochvíľu anglickej aristokracie a postavy, ktoré majú dušu. Obaja – Gabriel i Virginia – musia najprv vyriešiť svoje vnútorné dilemy, než dajú priestor vášni. Hoci by bolo jednoduché vyriecť „áno“ a oddať sa túžbe, z dlhodobého hľadiska by to neprinieslo želané výsledky… Okrem hlavnej dejovej línie sa príbehom vinie i motív spájajúci všetky diely série o Sharpovcoch – vyšetrovanie úmrtia ich rodičov. Nikto z nich totiž neverí oficiálnej verzii a sú rozhodnutí zistiť, čo sa počas tragického popoludnia stalo. Príbeh sa zavŕši piatou časťou, zameranou na najmladšiu Celiu a policajného vyšetrovateľa, ktorý bude nepochybne nápomocný pri hľadaní nebezpečného vraha…

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu Literama.