Alyson Noël – Temný plameň (Nesmrteľný 4)

Nestarnúť, čítať ľudom myšlienky, hýbať predmetmi a vedieť si zhmotniť čokoľvek po čom len srdce zatúži. Také sú pozitíva Haveninho nového života ako nesmrteľnej. Je z neho taká nadšená že ignoruje tú temnú a nebezpečnú stranu. Nie len stretávaním sa s podlým Romanom, ale aj ignorovaním informácií. Skutočne nebezpečných, možno až smrteľných.

Ever z toho začína byť zúfalá no po toľkých rokoch priemernosti si to Haven nedokáže neužívať. Navyše má okrem nespútanej najlepšej priateľky aj špinavé tajomstvo. Magický rituál sa jej vypomstil a teraz v nej horí temný plameň túžby k najväčšiemu nepriateľovi.

Všetko v Everinom živote sa komplikuje. Pokúša sa skrotiť nespútanú radosť Haven. Hľadá pomoc u Juda. Najprv ho napadla a hneď na to ho považuje za jediné záchranné lano v temnom mori túžby po Romanovi. Jej jediné spojenie so sestrou sa však bude musieť vyrovnať z uvedením do „nesmrteľného“ sveta. Čas jej kradnú aj večere s „Paulom“ alias pánom Munozom, novým strýkom. Zložitému vzťahu so Sabine navyše vôbec nepomáha Everina nespavosť, bledá koža a posadnutosť Romanom jej celkovo vôbec nesvedčí. Opäť teda nadobúda pocit že sa z nej stáva bulimička. Romi a Rayne sú stále u nich, snažia sa jej poradiť ohľadne mágie keďže sami boli v minulosti čarodejnice.

U autorky ako Alyson Noël ktorá má na konte už dosť knižiek (pričom dosť z nich sú bestsellery)som pochopitelne už očakávala že dokáže venovať každému jednému problému primeraný čas a pozornosť. Vôbec som sa v tom nestrácala! 😀 Niekedy to totiž autorka tak skomplikuje že si musím často spomínať čo to je za človeka. Neviem či za to môžu skúsenosti alebo talent, každopádne mi to pripadá prehľadnejšie.

Ako vždy tam nechýbala Letozem a rovnako ako v druhom diele tam zoberie ďalšiu novú osobu. Okrem toho sa stane miestom skutočných dotykov. Normálne sa ani v Letozemi nedokážu Damen s Ever dotýkať ale vďaka jeho vynaliezavosti sa im to nakoniec podarí. Letozem dostáva aj novú rovinu, či skôr odvrátenú stranu. Smutnú a zdevastovanú.

Táto kniha obsahuje aj pár zábavných scén, napríklad sa mi páčil ten Sabinin pohľad: „Nezáleží na tom, koľko kníh o adolescentoch som prečítala, stále mám pocit že sú to mimozemšťania.“

Najúžasnejší však podľa mňa je pokrok Ever. Mám pocit že dospela. Vďaka situáciám kde mala niečo pochopiť a ľudom ako Ava. Chce to veľkú duchovnú silu , niečo také spraviť a na konci jasne vidieť pozitívne účinky.

Na tento diel som sa nesmierne tešila. Aspoň som si to myslela. V skutočnosti teraz horím nedočkavosťou na ďalší diel. Viem oceniť kvalitu dobrého knižného napätia. Napríklad už len po prečítaný toho výroku na zadnej strane, či skôr výrokov, som mala pocit že z tej nedočkavosti vyletím z kože. Našťastie pre vás už vyšlo všetkých 6 dielov a tak nemusíte na pokračovanie čakať ako som musela ja :D.

Najobdivuhodnejšia osoba mi stále príde Damen. Odpúšťa Ever všetky slabosti, dokonca ju núti vidieť to v lepšom svetle. Myslím že sa dá považovať za určitý ideál. Takže ak máte po krk nechápavých chalanov alebo tých ktorý vás chcú len využiť, ponorte sa do sveta kde prává láska nikdy neumiera. Pre opačné pohlavie mi to v súvislosti z Damenom príde skôr ako príručka ako sa zapáčiť dievčaťu. Verím že aj vám sa táto kniha bude páčiť.

Nájdete na Literama.sk… Alyson Noël – Temný plameň (Nesmrteľný 4)

Chcete vedieť ešte viac? Navštívte autorkin officiálny blog kde nájdete kompletný zoznam jej kníh, rozsiahlejší životopis, zoznam chystaných akcií a mnoho ďalších zaujímavostí! A ak sa ešte stále neviete rozhodnúť, prečítajte si aj ďalšie z mojich recenzí série Nesmrteľný!