Thomas Brezina – Andělé milují prostě jinak (Šíleně divocí andílci 3)

Ďalší diel z úžasnej série Šíleně divocí andílci. Na rozdiel od kopu iných sérií sa táto podľa mňa každým dielom zlepšuje. Veľa krát sa stáva že prvý diel je najlepší a ostatné sa ho len jednoducho snažia dobehnúť. Tu nastáva pravý opak.

Thomas Brezina pridal do tejto knižky ďalšiu postavu ktorá úplne zmení celú sériu. Odhalí dávne tajomstvá o Bielom. Bude sa snažiť votrieť do Vickynho života. Strhujúce pokračovanie mi vohnalo slzy do očí, smiala som sa ale aj napäto očakávala čo sa z toho vykľuje.

Vickyn život je čoraz komplikovanejší. Sused Marco, jej dobrý kamarát alias kuchár prechováva k polovičnej anjelke (ako sa povie žene anjelovi?) čoraz silnejšie city. Zamestnávajú ju aj kamarátky. Spolu odpisujú spolužiakom na ich zamilované e-maily, chodia do terénu či vypočúvajú nič netušiacich spolužiakov. Našťastie tak má Vicky viac možností ako sa stať anjelom. Stačí pomyslieť na problém a voilá, je z nej nehmotná lietajúca bytosť s neobyčajnými schopnosťami. Claire je anjel. Jedného dňa sa jednoducho objaví s ponukou pomoci. Tvrdí že chce byť jej kamarátka. Pomáha jej no Vicky si stále udržuje určitý odstup. Prečo? Uvidíte!

Myslím že rovnako výstižný názov tejto časti by mohol byť, „zlodej kričí chyťte zlodeja“. Hlavné otázka ktorú rieši tento diel znie kto je vlk v ovčom rúchu. Osobne som nadržovala samozrejme pánovi Dokonalému ale musím priznať že aj Claire mi príde milá.

Najlepšie sa vyvíja jej vzťah s Isabelou, manželkou Vickynho biologického otca. Začínajú si lepšie rozumieť aj vďaka spoločne trávením chvíľam. Každý začiatok je ťažký no ak je snaha, nič nie je nemožné.

Čo sa týka Azraela, je to komplikované. Každá návšteva sa väčšinou zvrtne v hádku. Opäť za to môže Vickyna láska. Všetci dokonca aj Claire ju pred Ním varuje. Srdcu neporučíš, to vie veľmi dobre ale snaží sa. Zisťuje ako moc zlomené srdce bolí ale ak je druhá možnosť chodiť s nepriateľom … čo iného by mala robiť. Z počiatku jasná situácia, výber medzi vyhýbaním a chodením však dostáva vďaka novým informáciám ďalší rozmer. Prečo a ako je Biely tím kým je? Mení niečo jeho schopnosť nadobudnúť ľudské telo?

tí čo túto knihu prečítali určite pochopiaPre Vicky boli stretnutie s bielim nesmierne bolestné. Nemala by sa s ním výdať a to jej láme srdce.

Prípad „Šíleně divokých andílku“, presnejšie zamilovanej Minique presakuje z internetovej stránky na oslavu pána Cassadyho a tak aj do Vickynho anjelského života. Komplikovanú situáciu sa jej napokon podarí zvládnuť nadprirodzenými schopnosťami s pomocou Claire ktorá jej tak chce dokázať svoje dobré úmysli.

Všetky problémy budú nakoniec vyriešené na chystanom výlete. Ako skončí Marcov zápal pre fotbal? Stratí naša hrdinka svoje najlepšie kamarátky? Odhalia učitelia pravú totožnosť podľa nich rebelskej stránky? Doteraz nerozhodná Vicky prekračuje hranicu. Či už k Bielemu alebo späť sa dozviete po prečítaní.

Ach tá dôvera! Získať ju je ťažké a no stratiť tak jednoduché.