Lisa J. Smith: Temné vízie

Temné vízieLisa Jane Smith (Fragment 2011)

Anotácia: Študentku strednej školy Kaitlyn pre jej nezvyčajné oči a jasnovidecké schopnosti považujú za čarodejnicu. Keďže ľudia sa jej boja, nemá nijakých priateľov. A tak prijme pozvanie do Zetesovho inštitútu, aby začala nový život a študovala s rovesníkmi s podobným neobvyklým nadaním.

Kaitlyn tu spozná dvoch príťažlivých spolužiakov – sympatického Roba, ktorý svojou liečivou silou rozdáva len dobro, a tajomného a nebezpečného Gabriela s telepatickými schopnosťami. Študenti postupne odhaľujú, prečo ich do inštitútu priviedli.

A Kaitlyn sa musí rozhodnúť, komu veriť… a koho milovať.

O autorke

Lisa Jane Smith žije a pracuje v Bay Area v Kalifornii, ale svoj voľný čas rada trávi na svojej chate pri národnom parku Point Reyes, kde je krásna príroda ako stvorená na prechádzky. Je vášnivou zberateľkou, zbiera napríklad malé škatuľky rozličných tvarov z rozličných krajín, detskú literatúru 19. storočia a knihy o kvantovej fyzike. Je členkou klubu nazývaného „velociraptor sisterhood“.

V roku 1998 sa Lisa Jane Smithová z osobných dôvodov stiahla z verejného i literárneho života. V roku 2008 oslávila triumfálny návrat do sveta literatúry novými dielmi Upírskych denníkov. Prvé štyri diely Upírskych denníkov vyšli po prvýkrát už v rokoch 1991 a 1992, takže je jasné, že nemôžu byť kópiou Twilight ságy Stephanie Meyerovej, ako sa často uvádza.