Nepečené dobroty – o pečení bez pečenia

Keď objavíte túto knihu na pultoch kníhkupectiev, určite si pomyslíte, ďalšia kuchárska knižka. Ale sám názov vám napovie, že ide o knihu, ktorá vám ušetrí čas, a samozrejme, aj elektrickú energiu. Umožní vám využíť naplno vašu fantáziu a kreativitu. Nájdete tu nielen zozbierané recepty mojich blízkych, ktorým chcem zároveň touto cestou poďakovať, ale aj veľa mojich vlastných receptov. Túto knihu obsahovo nepričleňujem žiadnej kategórii ľudí, je to proste KNIHA PRE VŠETKÝCH.

Inšpirácie v nej nájdu malé slečny, ktoré chcú doma prekvapiť maminu ku Dňu matiek či ocina ku Dňu otcov. Mamičky, ktoré sú v jednom pracovnom kolotoči nielen doma, ale aj v práci a chcú svojej ratolesti pripraviť pestrú narodeninovú párty. Ocinovia, ktorí sú osamelý, ale majú deti, ktoré zbožňujú sladkosti z domácej kuchyne. A v neposlednom rade babky či dedkovia, ktorí žijú v malých bytoch či garsónkach bez elektrickej či plynovej rúry a chcú svoje vnúčatá potešiť sladkou maškrtou. Je tu veľa receptov, kde nebudete potrebovať ani kuchynské váhy. Veľakrát používam svoje otestované mierky, ktoré tiež nájdete na týchto stránkach. Jednu
stránku venujem aj výrobe jednoduchých formičiek, ktoré vám ušetria ďalšie peniaze z vášho rozpočtu.

V tejto knihe nájdete veľa zaujímavých receptov na prípravu ovocných, sójových, gaštanových, čokoládových či kávových dobrôt.
Verím, že táto knižka vás nesklame a naplní vaše očakávania, ušetrí veľa vášho drahocenného času a energie. K všetkým receptom vám želám dobrú chuť a k tým náročnejším troška trpezlivosti.

Viera Kačiaková
autorka knihy Nepečené dobroty